Nest info

Mustang Ponny Express X Dunla (zie onderstaande voor stamboomgegevens)

1e dekking heeft plaatsgevonden op 21-09-2023 - 2e dekking heeft plaatsgevonden op 22-09-2023

Dag van bevalling: 20 november 2023 - 6 pups : 4x REU en 2x TEEF (ALLEN VERKOCHT)

Tijdstip en gewicht bij geboorte:
1e pup (R) 10:07 uur (303 gram) - 2e pup (R) 10:49 uur (316 gram) - 3e pup (T) 11:19 uur (286 gram)
4e pup (R) 14:28 uur (308 gram) - 5e pup (R) 16:19 uur (320 gram) - 6e pup (T) 17:44 uur (294 gram)

Bekijk op de pagina Galerij nog meer foto's! 

Ontwikkeling puppy

Vanaf het moment dat een pup geboren wordt maakt hij verschillende fasen door.

Neonatale fase (0-14 dagen) (20 november tot en met 4 december)

Tijdens de neonatale fase is een pup nog doof en blind. De meeste zintuigen zijn nog nauwelijks ontwikkeld. Hij kan deze dagen al wel ruiken en weet de tepel van zijn moeder goed te vinden, ook op gevoel. De pup is afhankelijk van de verzorging van zijn moeder. Zelfs voor urineren en ontlasting kwijtraken is het noodzakelijk dat de moeder likkend de buik en de anogenitale steek masseert.

Overgangsfase (14-21 dagen) (4 tot en met 11 december)

Er gaat een wereld voor de pups open! In deze derde levensweek van de pups gaan de zintuigen namelijk werken. Eerst gaan de oogjes open en vervolgens zal het gehoor langzaam beter worden. Hoewel de ogen omstreeks de 14e dag open gaan, kunnen ze pas vanaf dag 18 echt zien. Omstreeks dag 19 gaan de oren open en vanaf dag 20 kunnen de tandjes door beginnen te komen. Ook ontwikkelt de motoriek zich in deze derde week, de eerste wiebelige stapjes zullen gezet worden, pups zullen op elkaar reageren en aan het eind van de derde week beginnen ze met kwispelen. In deze week zal er ook een begin gemaakt worden met zindelijkheid. De pups zullen vanaf nu buiten het nest poepen of plassen.

Primaire socialisatiefase (4-12 weken)

De eerste socialisatiefase is misschien wel de belangrijkste fase uit het leven van een hond. Alles wat de pup nu meemaakt wordt ervaren als normaal. Tot de achtste week is de pup nog bij ons als fokker. Een goede fokker zal de pups hiervoor al kennis laten maken met verschillende onderwerpen die de pup in zijn hondenleven tegen zal komen: kinderen, de auto, de stofzuiger, harde geluiden, etc. De pup kennis laten maken met deze geluiden is gemakkelijker voor de zevende week omdat de pup hier pas zijn vluchtinstinct zal ontwikkelen. Tijdens deze fase zal de pup enorm veel leren. Het lopen aan de riem en wandelen op straat, omgaan met andere honden en hondentaal. Rond de 8e week zal de pup zijn nieuwe thuis leren kennen. De nieuwe eigenaar heeft dan ook de belangrijke taak om de pup verder te socialiseren en te trainen.

 

Alle pups die bij ons geboren en verkocht worden, zijn ingeënt, gechipt, ontwormd én zijn in bezit van een paspoort. Wij zorgen voor een ingebonden map met hierin het groeiverloop, gewichtsschema en foto's van de pup. Uiteraard is de pup goed gesocialiseerd, voordat ze naar hun nieuwe baasje gaan.

 

Stamboomgegevens 

Wij hebben Dunla (roepnaam Daya) erg zorgvuldig uitgekozen toen we haar in 2018 kochten. Haar vader en moeder hebben veel prijzen binnen gehaald. Hieronder kunt u de stamboomgegevens van de vader & moeder van onze Daya bekijken: 

Stamboom Doyle vd Emsmuhle (vader) (download hier)

Stamboom Dublin vd Elmhexe (moeder) (download hier)

 

Haar 1e nestje (7 pups) in februari 2021 is voortgekomen uit de prachtige combinatie:

Ballinderry's Irish Limerick X Dunla (download hier) de stamboom van Ballinderry's

 

Haar 2e nestje (6 pups) in november 2023, uit combinatie van:
Mustang Ponny Express X Dunla
(download hier) de stamboom van Mustang

(download hier) de show-uitslagen van Mustang

                     Stamboom Dunla (Daya)

                Dunla (Daya)                       x                Mustang Ponny Express

 

               

                   

 

               

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb